Virtuellt bankkort? Skaffa PFC kort idag!

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till getPFC.com

Är du trött på dåliga förmåner, valutapåslag när du reser eller handlar utomlands? Det är vi nog alla. Men nu finns det äntligen ett alternativ! Det alternativet är PFC kort. I denna artikel går vi igenom hur det funkar, och hur du skaffar ett virtuellt bankkort redan idag.

Vad är PFC?

PFC är en förkortning för “Personal Finance Consulting”. Det är precis som det låter, det låter dig som kund att hålla mer koll på din ekonomi. Det underlättar allting egentligen.

I grund och botten är det en mobilapp som du kan ladda ner från Google Play eller App Store. Där har du tillgång till en översikt på hela din privatekonomi.

PFC kort – funkar det överallt?

Du är kanske orolig över att ditt PFC kort inte kommer fungera överallt? Så är inte fallet. PFC är precis som ett vanligt MasterCard, fast snäppet bättre än det MasterCard du får från din vanliga bank. Det funkar i alla fysiska- och online-butiker.

Fördelar med virtuellt bankkort hos PFC?

PFC och deras virtuella bankkort har massor med fördelar:

  • PFC tar ingen kreditupplysning när du ansöker.
  • Enkel översikt på vad du spenderar dina pengar.
  • Möjlighet att sätta en veckobudget.
  • Pushnotiser i mobilen varje gång det dras pengar från ditt kort.
  • 0kr avgift per år.
  • Gratis att beställa kort.
  • Uttag på upp till 3000kr / månad.
  • Inga avgifter när du handlar utomlands.
  • Byta PIN-kod på ditt kort direkt i appen.
  • Spärra kortet direkt i appen, istället för att behöva ringa banken och beställa ett nytt kort.
P.F.C Appen

Vår recension av PFC

PFC kort och dess tjänst är revolutionerande. Det finns liknande produkter på marknaden men enligt oss är detta den bästa där ute. De har dessutom marknadsfört sig mycket i Sverige och har kundtjänst på svenska. PFC ger dig en extremt bra överblick på din privatekonomi om man jämför med svenska bank-appar. Med deras pushnotiser som du får i appen får du koll på varenda krona som kommer in och ut från ditt kort. Att hålla koll på privatekonomin blir inte lättare än så!

Du kan även sätta en vecko- och månadsbudget som nämnt tidigare vilket är mycket smidigt.

Det finns även ett alternativ att dela på notan med PFC. Man skapar en grupp i appen med personer som man ska dela notan med. När man sedan kopplar ett inköp till den gruppen fördelas kostnaden på de olika personerna och noteringar poppar upp när de betalat sin del.

Om du har delad ekonomi är det också ett alternativ. Det finns flera funktioner inbyggt i appen för att underlätta detta. Ett sätt att kategorisera och systematisera sin ekonomi tillsammans.

En sak vi saknar med PFC kortet är krediter. Det är tyvärr inte möjligt att ansöka eller använda sig av kredit med PFC-appen. Däremot sker insättningar på ett väldigt smidigt sätt genom några få knapptryck och inlogg på swish eller direktöverföring.

En annan sak som saknas är försäkringar, och det är på denna front som PFC skiljer sig från andra kreditkort. Vårt tips är att du använder ditt vanliga kreditkort när utlandsresan ska beställas och ta sedan med P.F.C kortet på resan. På grund av gratis uttag utomlands på upp till 3000kr/mån väger det upp det vi missar.

Säkerhet är en viktig grej, fram-för-allt när du är ute och reser. Eftersom P.F.C fylls på med banköverföring eller swish kan du välja hur mycket du vill ha på kontot. Skulle det vara så att ditt kort hamnar i fel händer kan ju bedragaren endast ta det som finns på kontot. Även om detta är fallet är det dock mycket svårt för bedragaren att ta stora summor, du kan ju alltid spärra kortet med ett enkelt knapptryck om du ser en konstig transaktion? Om du har barn kan du enkelt låna ut kortet till de utan att behöva oroa dig att de ska tappa det eller spendera för mycket pengar.

Vi rekommenderar starkt att du laddar ner PFC-appen och börjar använda dig av tjänsten. De har inga avgifter, vad finns det att förlora?


Om PFC

PFC är som tidigare nämnt, en förkortning av Personal Finance Consulting och PFC kort är ett kostnadsfritt debitkort som beskrivs vara perfekt för utomlandsvistelser och resor. Då det här kortet är ett Mastercard, så fungerar kortet i så gott som alla länder i både fysiska och online-butiker. Genom kortets app sköter man ekonomin genom att exempelvis föra över pengar eller se över sina utgifter.

Hur skaffar man PFC kort?

Genom att ladda ner PFC-appen kan du beställa ett PFC mastercard kostnadsfritt. Appen finns för både Android och iPhone, och är något som du kommer använda dig av återkommande. Efter några dagar så har ditt kort landat i din brevlåda och då kan du efter att aktiveringen av kortet, börja använda det.

Att använda PFC mastercard

För att kunna betala med sitt kort behöver man först och främst ha fått sitt kort levererat hem. Därefter registrerar man enkelt kortet i appen och skriver in önskad pinkod i appen. Därefter så swishar man över pengar från sitt vanliga bankkonto till sitt PFC Mastercard, vilket är en mycket enkel process genom Swish och mobilt BankID. När pengar finns på ditt PFC kort, så kan du börja betala med det.

Vilka fördelar finns

Först och främst är kortet perfekt för personer som reser, då kortet inte har valutapåslag som många andra banker har. Det innebär att man kan spara pengar genom att slippa de extra avgifter som många banker tar ut vid betalningar utomlands. Dessutom innebär betalning med ens PFC kort att bankkortet som är kopplat till ens lönekonto är skyddat. Alltså kan ett virtuellt bankkort göra att man skyddar sina bankuppgifter, då en eventuell kortbedragare endast kommer åt de summorna som finns på ditt PFC kort. Dessutom kan man enkelt i appen spärra bankkortet och byta pinkod, för att ytterligare hålla borta eventuella kortbedragare. Det är något som är väldigt positivt likväl som att PFC kort inte kräver kreditupplysning och är gratis. Dessutom erbjuder kortets app en övergripande översikt av dina utgifter, vilket gör att det blir tydligt hur din privatekonomi ser ut.

Vilka nackdelar finns?

Nackdelarna med PFC är betydligt färre än fördelarna. Kortet är ett smidigt och gratis kort som är med och konkurrerar med andra banker som tar ut en avgift. Det enda som skulle kunna förbättras med kortet är möjligheten till att betala med krediter. Det finns inte möjlighet till det och troligtvis hade ansökningsprocessen för kortet blivit mer invecklad om den här möjligheten hade funnits.

Som nämnt finns det flera tjänster ute på marknaden som påminner om PFC. Dock är PFC en av de mest revolutionerande och marknadsledande virtuella banktjänsterna i Sverige. En tjänst som underlättar utlandsresor och för att ha en god översikt av sin privatekonomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *