Köp domän billigt 2020? Registrera domän idag!

köp-domän-billigt-2019-utan-krångel

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till One.com

Letar du också efter att genomföra ett köp av domän billigt just nu? Då har du kommit rätt. I denna guide lär vi dig hur du kan registrera din domän redan idag!

Vad är en domän?

Enkelt förklarat är en domän ett lättare sätt för oss att komma ihåg adressen till en webbplats. Kommunikationen mellan dig som besökare på en webbplats, och servrar på nätet sker med hjälp av IP-adresser. En IP-adress är ungefär som ett telefonnummer som hjälper dig hitta den rätta webbplatsen. Dessa IP-adresser består endast av siffror och punkter (till exempel 192.168.10.255). Som du ser skulle det vara väldigt svårt att komma ihåg IP-adresserna till alla webbplatser du besöker dagligen, därför skapades domäner.

Köpa en domän?

Förr i tiden kunde denna biten vara mycket komplicerad, men lyckligtvis är denna process mycket smidigare idag. Allt du egentligen behöver göra är att komma på ett namn för din webbplats, och det är vi här för att hjälpa dig med. Läs vidare så guidar vi dig genom hela processen.

Ha samma namn på webbplatsen och domänen

Det blir jobbigt för dina eventuella besökare att komma ihåg dig om domänen inte är samma sak som namnet på webbplatsen. Därför rekommenderar vi att du letar efter lediga domäner innan du bestämmer dig för vad webbplatsen ska heta. På så sätt blir det inte lika krångligt, göra om logotyper och dylikt.

Tänk på uttalet

Skulle du själv komma ihåg domänen? Om så inte är fallet ska du såklart välja något annat. Det är viktigt att framtida besökare kan komma ihåg din domän utan att anstränga sig. På lång sikt kommer det ge dig mycket fler besökare och det kommer gå bättre för din webbplats.

Registrera direkt

Det här är nog det viktigaste tipset vi kommer ge dig idag, det är att registrera din domän direkt. Det är viktigt eftersom att andra kanske får samma idé som dig, redan imorgon, om de hinner före kanske de vill ha tusentals kronor för domänen du tänkte registrera för 99kr…

I detta steg är det också viktigt att du aldrig googlar din domän innan du registrerat den. Istället kollar du om den är ledig via en domänregistrerings-hemsida såsom One.com. Det finns hundratusentals personer som har kommit på en riktigt bra idé och googlat sin domän. När de sedan gått in för att registrera sin domän är den upptagen och till salu för sjuka summor pengar.

Rekommendationer när du ska köpa en domän billigt

Vårt slutliga segment i denna guiden avslutas med hur du ska gå till väga för att köpa en domän billigt. Du ska äntligen slutföra ditt köp av en domän, och billigt ska det bli! Ditt köp av domän gör du genom One.com. Det är en av världens ledande aktörer när det kommer till att registrera domän idag.

Deras tjänst är rekommenderad av oss eftersom att den håller mycket hög kvalitét om man jämför med konkurrensen. De gör det enkelt för dig att registrera din domän och till ett mycket billigt pris. Om du senare vill flytta över din domän till någon annan görs detta väldigt snabbt och smidigt. Om du vill hosta din hemsida via samma företag kan det också lösas, då de även har ett av världens mest använda webbhotell.

Läs mer om webbhotell här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *