Bästa VPN tjänster i Sverige 2020? Hitta bäst VPN!

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till OVPN.com, PureVPN.com, OutbyteVPN.com, SaferVPN.com, Avira.com och NordVPN.com

Försöker du också hitta de bästa vpn tjänster tillgängliga i Sverige? Du har hittat rätt! I denna artikel går vi över vilka vi rekommenderar till dig som vill vara anonym och/eller säker på nätet.

Vad är VPN-tjänster?

VPN är en förkortning för ordet “virtuellt privat nätverk”, vilket gör det möjligt att koppla ihop flera datorer på nätet så att det ser ut som de surfar från samma lokala nätverk.

I början var VPN endast en lösning för anställda att kunna koppla upp sig mot företagets nätverk utan att faktiskt vara på arbetsplatsen. Numera används dock VPN tjänster inom betydligt fler och större områden. Till exempel för att skydda din privata information när du surfar på allmäna wifi’s.

Varför ska man ha en VPN?

Det finns en rad olika anledningar till att skaffa VPN-tjänst, men här är de viktigaste:

  • Integritetsskydd – för att undvika spårning och försäljning av din personliga information
  • Komma undan geoblockering – för att undvika hemsidor som är låsta till vissa länder. Till exempel om du vill titta på SVT Play när du är på semester.
  • Säkerhet – för att surfa säkert när du använder dig av öppna nätverk. Om du surfar på ett öppet nätverk kan andra ta dina inloggningsuppgifter etc.

I denna artikel går vi över en jämförelse av de bästa VPN-tjänster som finns där ute. Specifikt de som finns tillgängliga i Sverige.

ovpn-logonordvpn-logopurevpn-logosafervpn-logo
OVPN.comNordVPN.comPureVPN.comSaferVPN.com
+ Hög säkerhet
+ Snabba hastigheter
– Dyrare än konkurrensen
+ Fungerar på Netflix och andra streaming-tjänster
+ Snabba hastigheter
+ Bäst i test

– Dyrt när man köper månadsvis
+ Delade tunnlar
+ 141 länder
+ 5 enheter samtidigt

– Fungerar inte på Netflix
+ Säkrast på marknaden
+ Loggar ingen information
+ Extremt billig
+ Prisvärd!

– Något sämre kundtjänst

OVPN.com recension

OVPN.com är en svensk vpn tjänst som verkar under svensk lagstiftning. Deras mål är att kringgå geoblockering och optimera säkerhet. Dess servrar befinner sig i Sverige och Tyskland. De krypterar däremot din DNS-trafik så att du är säker i ditt nätsurfande. OVPN.com håller sina servrar inlåsta i isolerade rackskåp som endast de har nyckeln till. Dessa servrar är i sin tur uppkopplade till 10GB/s-nätverk, vilket gör deras hastighet bättre än konkurrensen.

OVPN.com tar säkerheten på högsta allvar. Infrastrukturen och deras VPN-tjänst är uppbyggd på ett sätt som gör att den inte loggar data någonstans. På så sätt spelar det ingen roll om myndigheter eller andra skulle vilja komma åt din data, det kan de inte. Det är därför de ligger lite i överkant om man jämför med konkurrensen (prismässigt). Den total-anpassade infrastrukturen hindrar de från att expandera sitt nätverk snabbt. De jobbar dock ständigt på att få upp servrar i fler länder och planerar på att täcka ett större område i framtiden.

OVPN.com erbjuder också ett flertal tillägg till dess VPN-tjänst. Till exempel har de ett proxytilägg som ger åtkomst till en allmän proxyserver. Den servern är av mycket högre kvalité än förväntat och har konfigurerats mycket bra. Proxyservern har specialbyggts för att skydda användarnas integritet precis som deras VPN-tjänst. Servern blockerar bland annat annonser och spårare. De har också en “multihopp”-funktion som gör att din trafik är dubbelkrypterad. Din trafik dirigeras alltså genom flera datorhallar och håller dig mer än säker.

Deras klient är också av högsta kvalité. Precis som andra VPN-tjänster erbjuder även OVPN.com en “kill-switch”. Det förhindrar DNS-läckage och att din personliga information läcker ut om det skulle vara så att servern slutar funka av någon anledning.

NordVPN recension – bäst i test?

NordVPN är definitivt ett av de företag du hört talats om när du sökt efter bäst vpn-tjänster tidigare. De hävdar ganska mycket att vara “den bästa VPN-tjänsten 2020”.

Absolut, de har marknadsfört sig väldigt bra, men det betyder inte att det är det bästa VPN-tjänsten där ute. Idag recenserar vi Nordvpn och ser vad de egentligen går för.

NordVPN har ett massivt nätverk med över 5 400 servrar i 61 länder. De har till och med speciella kategorier för streaming, torrentfildelning och hög-säkerhet.

En VPN-tjänst är ju onödig att ens ha om den får ditt surfande att gå trögt och instabilt. Så är inte fallet med NordVPN! Med deras funktion “Quick Connect” hittar programmet den optimala servern och kopplar upp sig snabbt. Det ger ungefär en minskning på så lite som 4% i nedladdning och 6% i uppladdning. Som du förstår är det inte ens märkbart. Detta är en av de anledningar till att vi tycker att NordVPN är den bästa VPN-tjänsten 2020.

Det faktiskta skyddet är också väldigt bra, tack vare dess starka 256-bitars kryptering. Allt detta kommer också i ett väldigt användarvänligt interface för dig som kund.

Fungerar NordVPN med Netflix?

Det ökända problemet som dyker upp på Netflix är något som hindrar många VPN-tjänster åtkomst till Netflix.

Lyckligtvis är dock inte NordVPN en av de VPN-tjänster som drabbas av detta. Det är till och med en av de bästa VPN-tjänster på att kringgå Netflix nya åtgärder.

I våra senaste tester fungerade NordVPN utan problem på Netflix i USA, Storbrittanien, Frankrike, Japan, Kanada och Brasilien. Det här är en mycket stor fördel om man jämför med andra VPN-tjänster där ute. NordVPN är därför den VPN-tjänst vi rekommenderar till dig som vill streama på sajter som Netflix och andra.

Enligt oss, rekommenderas NordVPN över alla andra VPN-tjänster där ute, de lever upp till förväntningarna.

PureVPN.com recension

PureVPN.com erbjuder verkligen allt man vill ha i en VPN-tjänst, plus lite till. De har en rad olika lyxiga funktioner som gör det både lättare och säkrare att surfa.

Deras nätverk består av över 750 servrar i 141 länder världen runt. Du som kund har tillgång till tusentals IP-adresser och många anslutningsmöjligheter, vilket ger dig ett högst säkert internetsurfande.

PureVPN är en av de få tjänster som erbjuder delade tunnlar. Enkelt förklarat låter det kunden ange specifika inställningar för dina program. Om du till exempel ska besöka en utländsk sida som är blockad där du bor, kan du välja att bara webbläsaren ska ha den utländska IP-adressen. Alla andra program bibehålls till din lokala anslutning.

Precis som sina konkurrenter erbjuder PureVPN också en “kill-switch”. De har också andra funktioner som alternativ för dedikerad IP-adress, alternativ för VPN-router och bitcoin-betalning.

Gränssnittet är stilrent och användarvänligt, inget att klaga på!

PureVPN är en hög-kvalitativ VPN-tjänst som erbjuder en rad funktioner utöver det vanliga, bekvämlighet och säkerhet. Kundtjänsten är öppet dygnet runt, och sköter ärenden utmärkt.

Är du ute efter en hög-kvalitativ VPN-tjänst? Sluta upp med letandet och anslut dig till PureVPN.

VPNCity recension

VPNCity är en ganska ny Hong Kong-baserad VPN, och även fast den fortfarande är i Beta, har mycket fördelar över de etablerade VPN-tjänsterna.

VPNCity har redan en Chrome och Firefox extension vilket gör det ännu lättare att koppla upp sig till deras nätverk. De har också appar på Windows, Android och iOS.

De erbjuder också 8 uppkopplingar samtidigt vilket gör det svårt att uppnå maxtaket. Kanske kan du till och med dela en licens för hela familjen?

VPNCity fungerar också mycket bra med streaming, unblocka netflix och andra tjänster för att se de världen över! Det är också en av de bästa VPN-tjänster för torrents där ute.

Integriteten är inget som spelar mindre roll för VPNCity än de andra. De loggar ingen data och information, precis som andra på den här listan.

Deras hastighet är ungefär densamma som konkurrensen, inget att hurra för. Inte för långsamt heller, inget att klaga på helt enkelt.

De erbjuder ungefär allt som de etablerade tjänsterna redan gör, men dess billiga pris och höga uppkopplingstak kan göra att detta kan bli din favorit VPN-tjänst!

OutbyteVPN.com recension

OutbyteVPN.com erbjuder en mycket säker VPN-tjänst. De har en strikt “no-log” policy. Det betyder att de inte spårar och/eller samlar in privat information. Outbyte VPN loggar inte ens kopplingars tidsstatistik, IP adresser, eller annan session information. Eftersom ingen information loggas eller sparas, kan det inte heller delas med en tredjepart, oavsett om tredjeparten tvingar de.

OutbyteVPN.com döljer inte bara din IP adress, den krypterar också all trafik som går från din dator och servrar. Tjänsten använder sig av en högsta säkerhetsgraden när det kommer till kryptering, det vill säga AES-256-CBC.

Precis som andra VPN-tjänster på denna lista erbjuder även Outbyte kill switch teknologi. Det innebär som tidigare nämnt att din riktiga IP-adress inte kan läckas ut om det nu skulle vara så att Outbytas servrar slutar fungera.

Outbyte har också ett DNS och IPv6 anti-läcknings system. Det innebär att de har en speciell IPv6 on/off knapp. Det kan användas som ett andra lager säkerhet för att din IP-adress inte ska lyckas läcka ut.

Överlag är OutbyteVPN.com en mycket bra VPN-tjänst som är kan betraktas som bäst. Enligt oss ligger dock NordVPN i toppen fortfarande. Men det kan vara värt att kolla in Outbyta på grund av deras rea just nu! En bra VPN för billig peng.

SaferVPN.com recension

Nu har vi kommit till världens snabbaste VPN-tjänst. Deras hastighet är imponerande, eftersom vi testat över 70st VPN-tjänster, vet vi vad för hastighet som är imponerande.

En annan bra sak är dess mycket smidiga installation. De flesta VPN-tjänster där ute tvingar använderen att starta om datorn efter att ha installerat. Så är inte fallet med SaferVPN.com.

Med ett av de mest användarvänliga interface där ute, SaferVPN får det lättare att använda deras tjänst och skydda dina enheter med ett knapptryck. Det är också mycket enkelt att optimera dina inställningar efter precis som du vill ha det.

SaferVPN har också mycket effektiv kundtjänst, men använder sig tyvärr också av bottar… Den är inte på samma nivå som till exempel NordVPN, men det är ändå imponerande. Kundtjänsen är faktiskt välutbildad och svarar inte bara med “starta om programmet och försök igen”. De vet vad de pratar med. De har däremot ibland användning av bottar när de svarar på kundfrågor, men det går såklart alltid att få tag i en riktig person.

Överlag är SaferVPN också en på listan av de bästa VPN-tjänster där ute. De erbjuder bra kundtjänst och den snabbaste VPN-tjänsten där ute är bara några av de saker som är positiva med SaferVPN. Deras mycket billiga pris från 3$/mån gör att vi starkt rekommenderar deras tjänst.

Avira Phantom VPN

Avira Phantom VPN är en VPN-tjänst som är något sämre än de andra. De har däremot en gratis VPN-tjänst, men den är tyvärr inte mycket att hurra över. Den limiterar dig till 500MB/månad vilket du kan använda upp på typ en dag. Men det kanske ger dig en bra överblick över om du ska välja denna VPN eller någon annan.

Avira hävdar att de inte samlar in information från gratis-användarna men vi rekommenderar ändå att du betalar för din VPN, speciellt när bandbredden annars är så pass limiterad.

Aviras Phantom VPN har ett mycket grundläggande interface, och det är tråkigt. Det finns inte mycket alternativ till att ställa in saker, men det fungerar som det ska.

Det som verkligen förstör Aviras Phantom VPN-tjänst är hastigheten. Den är verkligen jättedålig. Den lyckas bara erhålla 13% av din totala hastighet, vilket är skräp. Det gör att ditt surfande blir långtråkigt och trögt.

På grund av detta rekommenderar vi inte Phantom VPN. Den presterar väldigt dåligt om man jämför med resterande på denna lista.

Norton Secure VPN recension

Som du säkert känner till är Norton ett av världens ledande bolag när det kommer till anti-virus. Men nu när de lanserat sin egen VPN-tjänst, hur håller den upp jämfört med andra? Det är det vi ska testa i denna artikel.

Förut hette VPN-tjänsten “Norton WiFi Privacy” och var då en tjänst som marknadsfördes i syftet att skydda trafiken på öppna WiFi nätverk. Tyvärr erbjuder Norton Secure VPN inte alls lika mycket funktioner som andra VPN-tjänster på denna lista. De erbjuder till exempel ingen kill-switch vilket egentligen förstör deras marknadsföringsperspektiv som “säker trafik”.

Däremot är Norton Secure VPN en av de billigaste VPN-tjänster där ute idag. Ett års planer kan vara så billigt som $30! Därför, tycker vi att det är en okej VPN-tjänst för dig som letar efter den billigaste varianten där ute.

Är VPN lagligt?

Eftersom att VPN-tjänster döljer din identitet på nätet kan det också underlätta kriminella aktiviteter. Det får många att tro att själva mjukvaran är olaglig, men så är lyckligtvis inte fallet. Iallafall i 95.9% av världens länder. Det är endast ett få antal länder som har gjort det olagligt med VPN-tjänster. Eftersom denna artikel är på svenska, och du som läser antagligen bor i Sverige, så är det fullt lagligt att använda sig av VPN-tjänster.

Det är mycket vanligt idag för stora företag att använda sig av en VPN-tjänst för att skydda känsliga uppgifter. På så sätt minskar de risken för hackerattacker och kunna utföra marknadsundersökningar i olika länder.

Är det säkert att använda en VPN?

VPN-tjänster är säkra att använda i nästan alla länder i världen. Det är dock ditt eget ansvar att du följer landets lagar även fast du döljer din identitet bakom en VPN.

Hur mycket kostar en VPN? Kan jag få en bra och billig VPN?

Lyckligtvis finns de bästa VPN-tjänsterna till ett mycket billigt pris. Medan månadspriserna kan vara något dyra, så är det mycket billigare att binda upp sig en längre tid. Om du binder dig ett år direkt brukar det vara nästan halva priset.

Det är också värt att notera att många VPN-tjänster erbjuder kostnadsfria tester, så kan du känna om du tycker om tjänsten innan du köper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *