Bäst webbhotell i Sverige 2020? – Guide till bästa hosting!

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till Hostinger.com, Inleed.se, Egensajt.se och One.com

Du vill hitta det bästa webbhotellet i Sverige? Då har du kommit rätt! Vi ska i denna artikel jämföra webbhotell och rekommendera det bästa webbhotell för just dig.

Egensajt.seOne.comInleed.seHostinger.se
+ Slipp betala för det du inte behöver
+ Bra prestanda och säkerhet

– Dyrare trafik- och utrymmeskostnad
+ Billiga priser
+ Användarvänligt
– Dyra uppgraderingar
– Dålig kundtjänst
+ Bra prestanda
+ Gott om funktioner och tillägg
+ Oändligt med databaser
+ Bra kundtjänst

– Något dåligt med utrymme
+ Hosta flera hemsidor i samma paket
+ Användarvänlig

– Grundläggande funtktioner i webbplatsbyggaren

Egensajt.se Recension

Egensajt startade redan 2008 som en av Sveriges leverantör när det kommer till webhotell. I början hade de få alternativ, men numera riktar sig deras produkter till alla typer av kunder.

Deras så kallade “datacenter”, ligger i Linköping. Det är där din hemsida kommer hostas ifrån.

De har definitivt tagit marknaden med storm, och är Sveriges just nu mest flexibla webbhotell. Det är just det som urskiljer de från konkurransen, deras flexibilitet. Du kan välja själv vilka funktioner du vill ha, och betalar därför utefter vilka du vill ha tillgång till. Är det så att du senare vill uppgradera är det fullt möjligt och du kan se exakt vad det kommer kosta i realtid.

Vi tycker att prisvärdheten är mycket bra, oavsett vilka funktioner du vill ha. Du kan till och med gå så lågt som 18kr/månad om du så skulle vilja! Dock önskar vi att trafik- och diskutrymmet hade varit snäppet billigare.

Funktionaliteten av Egensajt är också den mycket bra. De erbjuder ett mycket användarvänligt interface som är lätt att förstå. De stödjer samtliga vanliga CMS, och erbjuder också gratis SSL-kryptering. De har också hotlinksskydd och dagliga automatiska backups. För dig som gillar cPanel är detta inte alternativet för dig däremot, de använder sig inte av det.

De säger sig också ha optimerat för Magento och WordPress för dig som fudnerar på att bygga hemsida i det.

Slitligen är kundtjänsten är bland de bästa i Sverige. Det finns flera sätt att komma i kontakt med företaget och de har öppet alla dagar, däremot inte dygnet runt.

One.com Recension

One.com är en av de största företag som säljer domäner och webbhotell i Europa idag. De har över 1 miljon kunder världen över. Men det kan såklart bära med sig en del brister.

One.com erbjuder webbhotell för både privatpersoner och företag, men riktar sig mest till lågpris. Alltså är det några funktioner du kanske vill ha som de inte erbjuder. De har flera riktigt billiga webbhotell-paket där vi tycker man får mycket för sina pengar.

One.com är det webbhotell vi rekommenderar om du letar efter ett billigt webbhotell 2020. Det billiga priset medför också såklart limiteringar när det kommer till funktioner. Vi rekommenderar därför One.com till dig som ska ha en lite mindre webbplats. Dig som nyligen startat företag eller inte vill ha det bästa webbhotellet.

De har på senare år fått utmärkelser som det bästa webbhotellet för dig med låg budget. De har också fått beröm för dess extremt bra drift-säkerhet och upp-tid trots det låga priset.

Kundtjänsten här är däremot ganska dålig, många tycker att de inte fått tillräckligt med hjälp trots att personalen “avslutat” ärendet.

Inleed.se Recension

Inleed.se är ett mycket bra och billigt webbhotell med hög funktionalitet och en grym kundtjänst. På grund av dess höga funktionalitet och mycket bra användarvänlighet, är detta webbhotell perfekt för nybörjare! Det passar såklart dig som företagare också, men det är starkare rekommenderat för nybörjare.

Det största problemet med Inleeds webbhotell kommer till prestandan och utrymmet. För dig som skaffar ett webbhotell för att skapa en Ehandel eller har en väletablerad hemsida rekommenderar vi därför inte Inleed.

De ligger ungefär i samma prisklass som de andra lågprisarna, och gör det bra. Deras kundtjänst är grym och väger nästan upp för dess dåliga utrymme och prestanda.

Hostinger.com Recension

Sist men inte minst har vi Hostinger. Det är ett mycket välkänt och etablerat hostingföretag med fokus på lågpris. Däremot är det både snabbt och pålitligt, vilket kanske inte förväntas av ett lågpris-hotell. De erbjuder främst delade hosting-lösningar vilket betyder att du kan hosta flera hemsidor i ett och samma paket, för en lägre summa pengar.

Utöver deras webbhotell och domäner, erbjuder de också VPS och en webbplatsbyggare! Perfekt för dig som inte orkar programmera eller använda dig av en tredje-part.

Webbplatsbyggaren är ganska grundläggande som många andra webbhotell också erbjuder, men den funkar som den ska och låter dig bygga en enkel hemsida väldigt snabbt.

Letar du efter ett billigt webbhotell?

Alla företag som erbjuder någon form av tjänst eller produkt till allmänheten, behöver en hemsida. Med det sagt behöver alltså inte alla företag ha en jätte avancerad hemsida, vissa behöver mer funktioner, andra inte. Alla företag har inte heller råd med den dyraste hemsidan, och det är förståligt. Då kanske du letar efter ett billigt webbhotell istället? Vi har tidigare skrivit en guide om hur man skapar en hemsida billigt, den kan du läsa här.

Precis som med andra tjänster och produkter där ute spelar priset roll när det kommer till kvalité. Vill du ha ett billigt webbhotell kommer du få vad du betalar för, det innebär mindre funktioner, sämre prestanda med mera. Men som sagt, alla företag behöver inte den mest avancerade och dyraste hemsidan, de flesta klarar sig med ett billigt webhotell. De vi listat i denna artikel presterar faktiskt väldigt bra för att vara billiga webbhotell, och är dessutom baserade i Sverige.

Varför är webbhotell billigt 2020?

Att hitta ett billigt webbhotell 2020 är faktiskt inte särskilt svårt. På grund av att det finns leverantörer och smarta tekniska lösningar kan du verkligen få mycket för pengarna. Webbhotell idag fokuserar ofta på kvantitet över kvalité, därför kan de hålla sina priser billigt. Viktigt att notera här är att detta inte betyder att ett billigt webbhotell nödvändigtvis behöver vara dåligt.

Ska du skapa en hemsida billigt är vår rekommendation att du använder dig av WordPress. Mer om hur man skapar en hemsida med WordPress kan du läsa här. Där finns tusentals av designer och teman du kan välja bland för att förenkla ditt hemside-byggande. Dessutom behöver du inte envisas med att betala för ett webbhotell, det står WordPress själva för. WordPress är ett mycket billigt alternativ som på riktigt passar alla typer av företag, det finns massor av alternativ att skräddarsy din hemsida.

Webbhotell: de viktigaste faktorerna

Kundtjänst

Vi på SuperPlusDigital anser att detta är en av de viktigaste punkterna när det kommer till att skaffa webbhotell. När vi recenserar de olika webbhotell-tjänster som finns där ute, tar vi kundtjänst som en av de viktigaste grejerna.

Stabilitet

När du betalar för ett webbhotell vill du såklart att din hemsida ska ligga uppe 24/7. Det är något som är ytterst viktigt om du driver ett litet eller stort företag. Dina potentiella kunder måste alltid kunna få tag på information och kunna kontakta dig, oavsett vilken tid på dygnet det är. Det kan vara svårt för oss att mäta, men alla webbhotell som vi recenserat i denna artikel har en “up-time” på över 99%. Det betyder att deras servrar, och därefter hemsidorna är besökbara 99% av tiden. Den resterande >1%:en är när servrarna behöver uppdateras, vilket i sin tur uppdaterar och försäkrar din säkerhet.

Prestanda

Det första du ska tänka på när du letar efter bästa webbhotell 2020 är prestandan. Du måste utvärdera dina behov av hårddiskutrymme och bandbredd. Om din hemsida har stora mängder trafik, innehåller stora mängder information och bilder, behöver du en hel del bandbredd och diskutrymme. En del webbhotell på denna lista erbjuder obegränsat utrymme och bandbredd. Om din webbplats ska vara enkel och inte generera en stor mängd trafik borde du kunna komma undan med mindre diskutrymme och bandbredd. Om detta passar in på dig och din hemsida rekommenderar vi Egensajt.se. De har mycket flexibla alternativ och reglerar priset utefter funktioner och bandbredd/diskutrymme som behövs.

Webbhotell för bäst SEO?

Det finns tusentals faktorer som påverkar hur din hemsida presterar på sökmotorer. Det bästa du kan göra för att tjäna mer pengar på din hemsida är definitivt SEO. Just sökmotoroptimeringen har inte så jätte mycket att göra med själva hosten, men det viktigaste att tänka på när det gäller webbhotell är hastigheten.

En sak du ska tänka på när det kommer till just val av webbhotell och sökmotoroptimering är laddningstiden. Det är idag en av de viktigare rankingfaktorerna, trots att det är många som inte tänker på det alls. Då kan det vara bra att välja en mer minimalistisk layout istället för massvis av funktioner och bilder. Vårt bästa tips för att få hög hastighet på din hemsida är att använda WordPress och ett snabbt webbhotell. Vi har ovan listat de bästa webbhotell i Sverige 2020 enligt oss, följ våra recensioner och du kommer hitta ett snabbt webbhotell.

En annan viktig sak är SSL-certifikat/HTTPS, att installera ett SSL-certifikat är oftast gratis, men vissa webbhotell tar betalt för det. Det är ett måste för att sökmotorer ens ska titta åt ditt håll! Det krypterar trafiken som kommer in och ut från hemsidan, vilket gör det säkrare för både besökare och ägare.
För dig som inte vet vad ett SSL-certifikat innebär är det vad som gör att din hemsida blir https:// istället för http://. Det definerar hemsidans säkerhet helt enkelt.

Här är vad du bör tänka på för att optimera laddningstiden av din hemsida.

Skaffa ett bra webbhotell

Kanske en självklarhet vid det här laget, men det måste sägas igen. Vi har ovan recenserat vad vi tycker är de bästa webbhotell i Sverige 2020, läs igenom recensionerna och få en uppfattning om vad som passar just dig.

Följ Googles rekommendationer

Laddningstiden är väldigt viktig för att optimera din hemsida för sökmotorer 2020, därför bör du också följa Googles egna rekommendationer. Det finns massvis av tips och rekommendationer där ute som underlättar det för dig att förstå hur sökmotorer skiljer på en bra och dålig hemsida. Google har ett eget verktyg som du kan använda för att mäta din hemsidas hastighet; PageSpeed Insights. Detta verktyg mäter inte bara hur snabb din hemsida är för tillfället, utan även vad du bör förbättra för att få hemsidan ännu snabbare. Dessa rekommendationer är något du självklart bör följa.

Komprimera bilder

När du har lanserat din hemsida på ett bra webbhotell har du antagligen fyllt den med bilder. Det du ska tänka på här är att inte ha för stora bildfiler, det tynger ner sidan och försämrar laddningstiden. Se också till att komprimera de på din hemsida.

Du kan också komprimera din hemsidas kod för att höja hastigheten av din hemsida. Genom verktyg såsom Gzip kan du komprimera HTML-, CSS- och JavaScript-kod för att snabba upp din hemsida. Detta kan dock vara lite tekniskt och du kanske behöver ta hjälp av någon som kan om du inte själv är utvecklare.

Cachelagring

Cachelagring innebär att varje gång en ny besökare kommer till din hemsida måste webbläsaren inte ladda ner hela hemsidan. För att undvika att besökare behöver ladda ner hemsidan vid varje besök använder man sig av cachelagring. Det betyder att hastigheten blir betydligt snabbare vid det eventuella nästkommande besök.

Cachelagring är ett måste på din hemsida och det finns massvis av plugins till WordPress om du nu använder dig av det.

Vad är ett webbhotell?

Ett webbhotell är en hostingtjänst för din hemsida. Ett webbhotell består enkelt förklarat av ett antal servrar med mycket utrymme som du därefter hyr en plats på. Alltså hyr du en del av ett stort lagerutrymme istället för att behöva betala för hela servern. Webbhotellet ansvarar för att din hemsida är uppe dygnet runt, 365 dagar om året.

Egentligen krävs inte ett webbhotell för att kunna ladda upp din hemsida på internet. Du skulle kunna använda din egen dator som host, men det är inte en så bra idé… Då skulle du behöva ha den på 24 timmar om dygnet, och ha en hel del bandbredd. Elräkningen skulle kosta betydligt mer om du hostade hemsidan själv en om du betalade för ett webbhotell.

Vi tänker inte förklara de tekniska delarna av ett webbhotell i denna artikel, vi förklarar bara enkelt hur det fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *