Skapa hemsida gratis? De bästa alternativen 2020

skapa-en-hemsida-gratis-wordpress-webnode
*Artikeln innehåller affiliate-länkar till Webnode.com, WordPress.com och AdRecord.com

Vill du också skapa en hemsida gratis – snabbt, enkelt och utan tidigare teknisk erfarenhet? Fortsätt läsa så lär vi dig allt du behöver veta.

Numera finns det hundratals online-tjänster som hjälper dig utan erfarenhet att skapa en hemsida. Med följande tjänster kan du skapa en egen hemsida helt gratis – det tar bara några minuter!

Alla som vill driva någon sorts verksamhet i dagens samhälle måste ha en hemsida. Ingen kommer kunna ta dig eller ditt företag på allvar om du inte har det.

För att få fler att komma in på komma in på din hemsida krävs lite mer än bara en gratis hemsida. Få ditt företag att verka mer seriös genom att köpa en .se eller .com domän. Det kostar endast en hundring per år. Då får du en helt egen domän och en professionell mejladress (namn@domän.se).

WordPress Hemsida

En WordPress hemsida är det vi rekommenderar för alla som vill skapa en hemsida gratis. Det är den mest optimerade tjänsten för att skapa en blogg eller artikel-sida. Det här är definitivt ditt bästa val om du vill skriva artiklar och blogg-inlägg men inte betala för det.

Vad för typ av hemsida kan man göra i WordPress?

WordPress är extremt flexibelt när det kommer till den frågan. Det är just därför det är en av världens största plattform för att skapa en hemsida.

Oavsett vad du vill skapa på din hemsida så är chanserna stora att det redan finns ett plugin du kan använda för att underlätta den processen. Om det nu skulle vara så att du inte hittade ett plugin du sökte, så finns det tusentals programmerare som kan göra det åt dig.

Vad är positivt och negativt med WordPress?

Positiva saker med WordPress

Det finns tusentals både positiva och negativa saker med WordPress, men här är en summering av det positiva.

 • WordPress är gratis och ger dig komplett kontroll till informationen på din hemsida. Detta innebär att du kan byta tjänst eller flytta din hemsida precis när du vill.
 • Det ger dig åtkomst till väldigt många add-ons och plugins för att förbättra din hemsida. De funktioner som WordPress inte har själva finns med största sannolikhet att lägga till helt gratis.
 • Du kontrollerar din egen hemsida, och kan därför hålla den simpel och lägga till funktioner allt efter att hemsidan växer till sig. Du kan till exempel göra din hemsida extremt snabb och använda dig av alla bra SEO (sökmotoroptimering) funktioner.
 • Enkelt och smidigt att skräddarsy din hemsida, med tillgång till tusentals olika mallar och teman, utan extra kostnad! Därför kan du skapa helt unika och snygga hemsidor. Det gör processen att bygga hemsida extremt enkel!

Negativa Saker med WordPress

WordPress är inte en perfekt tjänst, det har en del negativa sidor som du bör hålla i minnet om det är ditt val av tjänst.

 • Du kontrollerar allt själv, det innebär att du behöver uppdatera, göra backups och sköta säkerheten själv. Du kan såklart automatisera alla dessa saker, men du behöver fortfarande tänka på det.
 • WordPress har ingen inbyggd drag-and-drop funktion. Det tar lite tid för nybörjare att förstå design-processen som är involverad i att bygga en hemsida. Därför rekommenderar vi istället Webnode för dig som nybörjare. Läs mer om det genom att skrolla ner.
 • Du behöver inte kunna någon programmering för att bygga hemsida i WordPress, men däremot underlättar det processen väldigt mycket. Grundläggande kunskaper i HTML och CSS är något vi rekommenderar för att du ska kunna skapa en väldigt bra hemsida i WordPress.

Är WordPress rätt för mig?

WordPress är en av världens ledande och största plattformer när det kommer till att skapa hemsida på nätet. Det erbjuds både för att skapa gratis hemsida eller “betala-per-månad”.

Det fina med WordPress är att det är flexibelt för just dina behov. Det kan vara så enkelt och simpelt som du vill ha det, eller komplicerat och sofistikerat.

Med åren har vi hjälpt tusentals nybörjare att lära sig WordPress, och vi har sett en snabb utveckling från nybörjare till experter.

Vi tror alltid högt om WordPress som plattform, och vi använder oss själva av den när vi bygger våra hemsidor.

Här är en checklista för att se om WordPress är rätt för dig:

 • Du vill skapa en blogg och har inte planer på att tjäna pengar eller använda dig av tredjeparts-tjänster.
 • Det är okej med något limiterade funktioner, bara du inte själv behöver programmera, göra backups eller tänka på uppdateringar.
 • Du vill ha en liten hemsida och oroar dig inte över att växa den till något du tjänar stora pengar på eller använda dig av hemsidan för att få mer sälj.

Om du håller med något av ovanstående påståenden rekommenderar vi istället Webnode, mer om det nedan.


Webnode – Gratis hemsida, snabbt och enkelt

Webnode är ett stort internationellt företag som erbjuder gratis hemsidor på svenska, men även på andra språk. Det är absolut bland de bästa alternativen när det kommer till att göra gratis hemsida.

Det positiva med Webnode är att din hemsida automatiskt blir SSL skyddad, vilket betyder att den är säker. SSL-skydd är något sökmotorer ser som mycket viktigt och du får därför ett litet försprång genom att redan ha det installerat när hemsidan hamnar online.

Webnodes Funktioner

Hela byggnadsprocessen är mycket simpel, och bygger på en så kallad “drag-and-drop”. Det betyder att du inte behöver skriva några som helst koder. Du drar de “blocken” du vill ha på din sida, såsom en slideshow, textblock, bild och så vidare. På bara några minuter har du byggt en hel hemsida!

Om du inte riktigt vet vad du ska lägga in på dina olika sidor så finns det även design-mallar. Det är färdiggjorda saker som du sedan kan redigera och lägga in din egen information i. Det finns mallar som passar dina behov, oavsett vilket typ av företag du driver.

När du har byggt färdigt kommer den läggas upp på internet direkt med URL-adressen som ser ut såhär: https://ditt-namn.webnode.com

Att bygga hemsida i Webnode

När du väljer att bygga hemsida kan du välja mellan mer än 60 olika teman/mallar som passar just din hemsida. Du får också full tillgång till CSS koden, så om du vet hur man går till väga får du ännu mer design anpassningar. De har också nyligen lagt till massor av nya moderna mallar som vi tycker är bättre än vad liknande sidor erbjuder. Alla mallar/teman är också fullt mobil-anpassade från start, så din hemsida ser bra ut oavsett vilken skärm som ser den.

Väl inne i tema-redigeraren hittar du massor av design element såsom: textrutor, formulär, gallerier och slideshows. Om du bygger hemsidan för ditt företag finns det även alternativ för att bädda in Google och Bing maps för att visa dina besökare var ni befinner er någonstans.

De har också inbyggda SEO (sökmotoroptimering) funktioner som hjälper dig ranka högre upp på Google.

Är Webnode rätt för mig?

Webnode är ett mycket simpelt sätt att skapa en hemsida, tjänsten hjälper dig att få upp din hemsida på väldigt kort tid. Tjänsten är riktad mer mot nybörjare, så om du har byggt en hemsida eller två så är anpassnings-funktionerna något limiterade.

Om du väljer deras högre paket får du åtkomst till coola funktioner såsom support på flera språk, Google Analytics interaktion, reklam, och olimiterad bandbredd!

Vi rekommenderar att du bygger en gratis hemsida först, för att förstå dig på processen och får se hur din hemsida kommer se ut. Vissa teman/mallar är otroligt snygga direkt efter installation, och vissa behöver du lägga ner lite mer tid på.

Om du inte vill spendera timme efter timme på att skapa hemsidan så är Webnode helt rätt för dig. Ditt snabba jobb kommer sluta med en simpel och snygg hemsida som ser bra ut på alla skärm-storlekar.

Webnode Paket

Själva tjänsten är helt gratis, hur länge du vill! Däremot kan du såklart uppgradera till betal-versionen. Då får du bort reklamen som syns längst ner. Det billigaste paketet: MINI kostar endast 49kr/månad och då får du även en gratis .se domän i ett helt år! Extremt prisvärt om man jämför med liknande tjänster.

Du behöver inte tänka på att köpa något än, börja med att bygga en gratis hemsida på Webnode.se

Avslutande Ord

Överlag är Webnode en väldigt bra tjänst, både för nybörjare och de med tidigare erfarenheter. Det är ett mycket prisvärt sätt att skapa hemsida gratis. Deras drag-and-drop funktion är extremt lätt att förstå.

Deras anpassnings-funktioner kan dock lämna dig med önskemål. Det är dock något man måste förvänta sig av en så pass billig tjänst.


Tjäna pengar på hemsida

Det finns tusentals sätt att tjäna pengar på din hemsida. Här är våra tips till dig som vill tjäna pengar på din hemsida.

 • Vill du sälja produkter på din hemsida rekommenderar vi dropshipping, eftersom att du inte behöver stort kapital eller varulager. Läs mer här!
 • Registera ett Google AdSense konto och lägg in annonser på din hemsida. På så sätt får du pengar så fort någon kommer in på hemsidan.
 • Länka till produkter och tjänster för betalning! Detta kallas Affiliate Marketing, och det affiliate nätverket vi rekommenderar är AdRecord. Där finns tusentals produkter och tjänster du kan annonsera om på din hemsida i utbyte mot pengar.
 • Samarbeten med etablerade företag är något du också kan göra i utbyte mot betalning. Beroende på hur mycket trafik din hemsida får kan detta resultera i extremt stora pengar.

Andra sätt att tjäna pengar på nätet och jobba hemifrån

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *