Hur tjänar man pengar på Instagram? Tjäna pengar på Instagram!

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till WordPress.com och Shoutcart.com

Så… du vill veta hur man tjänar pengar på Instagram? Kan man ens tjäna pengar på Instagram? Oavsett om du har lite följare, inga alls, eller tusentals, så finns det sätt att tjäna pengar på Instagram. I denna artikel går vi igenom precis hur du går till väga för att just, tjäna pengar på Instagram. Vi kommer även lära dig hur man får många följare på Instagram snabbt.

Hur blir man sponsrad på Instagram?

Detta är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på sociala medier överlag enligt oss. Att bli sponsrad av etablerade företag på din Instagram är däremot inte jättelätt. Men det finns vägar som snabbar upp processen enormt.

Först och främst, om du redan nichat dig mot en bred publik och har över 10.000 följare, så bör du redan ha fått förfrågningar. Om du inte fått det än, men ändå tycker att ovanstående passar in på din Instagram så kommer det komma förr eller senare. Ett enkelt sätt att få företag att kontakta dig passivt är att skriva en rad i din biografi som uppmuntrar det.

Till exempel: “DM/Email for promos”

Det är många företag som “scoutar” Instagram dagligen för att hitta influencers eller sidor som kan marknadsföra de. Om du har detta i biografin är de mer uppmuntrade att kontakta dig.

Om du inte ännu har så mycket följare som 10.000 rekommenderar vi att du fortsätter bygga upp din Instagram tills du kommer till den nivån. Därefter är det betydligt lättare att ta betalt för inlägg, och innan den nivån är det inte ens lönt att ta betalt. Du kommer få allt för lite pengar för att det ens ska vara värt det. Fortsätt läsa så får du veta hur man får många följare på Instagram snabbt!

Genväg till hur man blir sponsrad på Instagram

Du läste rätt, det finns genvägar till att bli sponsrad på Instagram. Det bästa tipset vi har för att få fler sponsorer är genom tredje parter. De hjälper dig annonsera din tjänst som Instagrammare. Mycket smidigt och snabba utbetalningar. Dessutom kan du ta betydligt mer om du går via dessa tjänster än om du skulle sälja det själv, direkt till företagen.

Rekommenderade tredje parten är definitvt ShoutCart. De erbjuder snabba utbetalningar, och är en av de största på marknaden. Detta betyder att många företag rör sig åt just denna tjänst, och ger dig därför fler möjligheter än om du skulle använda dig av andra liknande tjänster.

Sälj saker på nätet

Företagen som letar efter dig med en bred publik måste ju tjäna pengar på att betala dig, eller hur? Annars skulle ju inte företaget gå runt. Därför kan du ta deras affärsmodell, men istället marknadsföra det du säljer på din egen Instagram. Helt gratis marknadsföring!

Ja… vad ska du då sälja för saker? Det är en bra fråga. Tänk först och främst vad du tror din publik skulle vara intresserade av. Sedan följer du vår guide för att öppna en egen onlinebutik. Det är mycket lättare än du tror, vi lovar!
Läs guiden här ⭢

Går det bra att sälja dina produkter? Tjäna mer pengar på Instagram genom att betala andra sidor att marknadsföra de! Skala upp dina affärer, kanske är det en så pass bra affärsmodell att du kan leva på det?

Sälj digitala produkter via din Instagram

Detta är delvis knutet till ovanstående alternativ, men det är ändå värt att poängtera. Med detta utlovas däremot en betydligt större vinst! Det tar dock en (oftast) längre tid att skapa produkten i detta fall. Men det betyder verkligen inte att det inte är värt den tiden. Först måste du tänka som tidigare, vad skulle din publik gilla?

Låt oss ta ett exempel. Du har en personlig Instagram, lite som en blogg, där du lägger upp om din vardag och dina hobbies. I detta fall kan du skriva en kort e-bok (20 sidor), om hur du har byggt upp dina sociala medier. Det finns många där ute som vill ha mycket följare på Instagram, ofta inte ens för ekonomisk vinning, utan endast för att de tycker det är kul.

När du skrivit klart e-boken är det dags för försäljning. Låt säga att din e-bok består av 20 sidor. Då rekommenderar vi omkring 300kr per exemplar. Det är mycket pengar, och du måste därför erbjuda något av substans, inte bara ordbajsande. Kanske ska du lägga in hur man kan tjäna pengar med din bok? Eller hur man får ett bättre liv genom din bok? Det är bara två exempel på saker som konsumenter värderar högt när de köper något.

Att sälja digitala produkter är mycket enkelt, det finns många vägar att ta när det kommer till att öppna upp själva onlinebutiken. WordPress är det bästa alternativen enligt oss. Mycket enkel och smidig process att sätta upp.

Hur mycket tjänar man på Instagram?

En fråga som många undrar angående, är just “Hur mycket tjänar man på Instagram?”. Det är svårt att sätta en siffra på det. Men från vår egen erfarenhet så kan man definitivt tjäna en heltids-inkomst med endast 60.000 följare. Det kanske verkar som mycket från var ditt konto är nu, men tro oss, det tar endast omkring ett år att gå från 0 till 70.000 följare på ett konto.

Hur mycket man faktiskt tjänar på ett konto beror helt på hur nichat kontot är. Vissa konton med 10.000 följare kan tjäna lika mycket som ett med 100.000.

Våra tidigare nummer med 10.000 följare var omkring 25$ per sponsrat inlägg. Det är nästan 250kr för att lägga upp en bild på Instagram. Det var bara ett inlägg. Att lägga upp 2st sponsrade inlägg i veckan varje vecka är omkring 2000kr per månad! Tänk, om du hade haft 100.000 följare, det är 10 gånger så mycket.

Hur får man många följare på Instagram snabbt?

Våra avslutande ord i denna artikel, är just hur man får många följare på Instagram (snabbt). Det är enklare än du tror! De första 3-5000 följarna kommer vara det svåraste, efter det är det snöbollseffekten. De första 3-5000 följarna får du lättast genom att använda kontot som vanligt. Ladda upp dagligen, gilla och fram-för-allt kommentera massvis av bilder i din niche. Om du vill snabba upp processen ytterliggare kan du också följa folk inom din niche. Avfölj sedan allihop när du börjat se att ditt eget följarantal växt.

De första 5000 följarna brukar ta omkring 2-3 månader, och därefter växer man snabbt genom att bara ladda upp dagligen.
Snöbollseffekten! Ju fler följare du har, ju snabbare växer du!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *