Hur man tjänar pengar på dropshipping i Sverige

*Artikeln innehåller affiliate-länkar till WordPress.com

Dropshipping är en förenklad form av att importera varor. Det gör det möjligt att stora pengar utan en stor investering. Läs om ett nytt och genialiskt sätt att tjäna pengar på här.

Vill du också tjäna stora pengar på nätet och leva ett liv i finansiell frihet? Det är mycket möjligt om du bara vet vad du ska göra. Dropshipping är ett bra steg i rätt riktning för att bli rik på nätet.

Dropshipping ger dig möjligheten att kunna sälja precis vad som helst, från vilket land som helst! Det ger dig direkt ett urval av miljontals produkter utan att behöva ha en produktutvecklare och varulager. Det enda du egentligen behöver är tillgång till Internet.


Vad är dropshipping?

Dropshipping är nästan det samma som “import”.

Du kommer aldrig få hem varorna till dig, och behöver därför inte ha något varulager. Därför behöver du inte heller ens packa och skicka varorna till kunden.

Du som så kallad “dropshipper” agerar som en mellanhand mellan säljaren (oftast från Asien), och köparen. Du kan sälja dina varor på vanliga online-auktioner som Blocket och eBay. Men oftast använder man sig av en helt egen hemsida som webshop och säljer varor därifrån. På så sätt ser allt mycket mer seriöst ut.


hur-man-tjanar-pengar-online-via-dropshipping

Hur man tjänar pengar på dropshipping

Nu undrar du förstås hur du också kan börja tjäna pengar på dropshipping. Det är faktiskt inte särskilt komplicerat. Följ dessa steg så fixar du det:

  • Skapa en hemsida via Shopify eller WooCommerce
  • Hitta produkter som du vill sälja på AliExpress. Här hittar du miljontals produkter som går att dropshippa.
  • Importera produkterna till din webshop.
  • Sälj produkterna till kunder världen över! Allt du behöver göra för att få kunder är att marknadsföra dina produkter. Mer om det nedan.

Hur får man kunder?

Det här är den svåraste biten i hela processen, men samtidigt den roligaste enligt oss.

Du behöver marknadsföra dig på ett smart sätt. Det finns självklart miljontals marknadsföringsmetoder, men vi rekommenderar online-marketing eftersom det är enklast och billigast.

Om du är helt ny till att driva hemsidor och webshops rekommenderar vi att du håller dig till gratis-metoder till att börja med. Den vi starkt rekommenderar är Instagram.

Du bygger först ett Instagram konto och börjar ladda upp en handfull bilder som har med din butik att göra. Försök få det att se så professionellt ut som möjligt. Om inte du själv hade kunnat köpa produkter från din egen hemsida, varför skulle någon annan vilja det?

Börja växa i följare och lägg till din hemsida i biografin. Du kommer se att du får en hel del trafik från bara Instagram, helt gratis!

Det kan vara jobbigt till en början, men det är en snöbollseffekt. Ju fler följare du har, ju snabbare går det.

Vill du gå en annan väg kan du till exempel lägga upp dina produkter på online-auktioner som nämnt ovan, på så sätt får du helt gratis marknadsföring. Men det ser inte så professionellt ut, och du blir av med ca. 20% av vinsten beroende på vilken hemsida du valt.


Därför är dropshipping ett bra sätt att tjäna pengar

Dropshipping har massvis med fördelar. Du väljer själv hur mycket tid och pengar du lägger ner på det. Du kan också välja dina egna arbetstider och jobba hemifrån. Lika mycket du lägger ner, kommer du få ut.

Det är inte längre en hemlighet hur mycket pengar som kan göras med dropshipping. Marknaden är stor och det finns miljontals kronor att göra. Affärsmodellen har låga uppstartningskostnader, men stor potential till rikedom.

Du får också mycket bra och användbar information om att driva hemsida och webshop. Dessa kunskaper kan sedan användas för att bygga en ny hemsida, med ny niche, eller kanske ska du börja med annan typ av ehandel?

Du lär dig hur man får konsumenter att köpa från din hemsida, och hur man marknadsför en hemsida. Dessa är oerhört värdefulla saker att kunna.


Råd för att komma igång?

Detta har självklart sagts hundra gånger tidigare, men det är värt att upprepas, det handlar om att jobba hårt. Det kommer aldrig ramla ner bra produkter och marknadsföringsidéer på dig. Kämpa för att bygga upp din webshop.

Det ska vara kul att lära dig om dropshipping. Pengarna ska självklart vara din största motivation, men du ska också se det som en hobby till en början. Det är ingen bra idé att lämna ett heltidsjobb eller liknande för att testa på. När du byggt upp en webshop med bra försäljningssiffror däremot, då är det dags att börja fundera på hur du ska ta det till ännu högre höjder.

Titta också på andra som lyckats med dropshipping och hur de byggt upp sina hemsidor. Testa dig fram och se vad som funkar och inte. Det tar ett tag att förstå vilka delar som behövs för att få kunder att köpa, men när man väl förstått det, är det en guldgruva.

Dropshipping sidor med miljarder i omsättning:
BlueCrate

En annan grej som du bör tänka på är var din trafik kommer från. Du kan få 1000 indiska besökare till din hemsida utan att få ett enda sälj! Om du däremot får 1000 besökare från USA eller Kanada kan du förvänta dig mer än 10 sälj. Förutsatt att din hemsida och produkt är köpvänlig såklart.

Andra sätt att tjäna pengar på online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *