Hur blir man rik 2020?

hur-man-blir-rik-och-tjanar-pengar
*Artikeln innehåller affiliate-länkar till eToro.com

Du är här för att lära dig hur man blir rik 2020? Det finns miljontals sätt att bli rik på, men denna guide visar dig precis hur du gör för att faktiskt lyckas.

Tjäna pengar

Först och främst måste du tjäna pengar, det är svar nummer ett till hur man blir rik. Även här finns det miljontals sätt att gå till väga. Det vi rekommenderar är att du antingen tar ett heltidsjobb eller att du lär dig att tjäna pengar på nätet.

För att tjäna större pengar är det absolut ett måste att starta ett eget företag. Målet är att du inte längre ska behöva byta din tid mot pengar, och istället byta din kunskap och erfarenhet mot pengar. Bland de som har nått riktiga finansiella framgångar har över hälften av de genom att starta ett eget företag. För att starta eget behövs dock ett enormt driv, men om det inte är något för dig, så finns det absolut andra alternativ. Som till exempel att tjäna pengar på nätet.


Spara pengar

Kanske låter självklart, men de flesta som drömmer om att bli rika följer faktiskt inte det. Om du sparar pengar, har du ju också mer pengar kvar. Det du ska tänka på dock, är att du inte ska spara för att bara ha pengarna liggandes. Du ska spara för att investera. Pengar som bara ligger på ett konto kommer aldrig göra dig till ekonomiskt oberoende, tyvärr. Läs mer om investeringar i nästa steg.

Ett sparknep vi använder oss av i vardagen är att automatiskt lägga undan mellanskillnaden på ett sparkonto. Säg att du handlat för 25.90kr, då lägger du över mellanskillnaden (4.10kr) på ett sparkonto. Till slut börjar pengarna läggas ihop, och det kommer sluta med en stor summa!

Om du vill snabba på detta knep kan du spara två eller kanske tre gånger så mycket pengar varje gång. Det vill säga mellanskillnaden gånger två eller tre.


Investera Pengar

Om du siktar på att bli rik på riktigt, är investeringar ett måste. Det här behöver inte betyda att du ska kunna allt om aktiemarknaden, helt ärligt kan det vara precis vad som helst. Ett bra tips är att du investerar i fysiska saker du faktiskt vet någonting om. Det kan vara skor, kläder, pokémonkort, vad som helst! Ja… det måste såklart ha en aktiv marknad, men det har ju nästan allt.

Hur man blir rik på detta är genom att generellt sätt investera minst 10-20% av den lön du får in varje månad. Enligt oss ska det vara ännu mer, om du har råd att leva med mindre pengar. Investera dina pengar och leva fattigt ett par år, för ett liv med rikedom, eller leva med samma inkomst du har nu resten av livet. Jag tror alla hade valt det föregående alternativet.

Vill du hålla dina pengar “säkrare” så rekommenderar vi att investera i så kallade investmentbolag och aktieindexfonder. Det ger en jämn och stadig utveckling oftast, och ditt kapital växer stadigt årligen. Men har du ett litet humm om hur man går till väga för att investera pengar i aktier, gör det istället. Det är en större risk, men också väldigt mycket större utdelningsmöjlighet.

Det finns en stor chans till att bli rik och fri med aktier! Om du har en liten summa att investera till exempel, kan du använda ett visst alternativ, och om du har mycket kapital, kan du använda ett annat.


Bli rik och fri med aktier?

Vi har redan förklarat att du ska spara pengar för att investera, istället för att ha de liggandes på ett konto i all evighet.

Om din budget är liten rekommenderar vi så kallade “penny-stocks”. Detta är nya företag som precis blivit börsnoterade. Då är det extra viktigt att läsa på om aktien i fråga och se till så att du förstår deras affärsidé helt och hållet. Samtidigt tycker vi att du ska tänka kvantitet över kvalitét när det gäller dessa aktier. De allra flesta kommer att gå ner i pris, men om du har 100 totalt olika i din portfölj, kanske en eller två kan stiga flera hundra %. Investera en liten summa i många olika och håll din investering i några år, det är svårt att göra korta investeringar i dessa bolag.

Om du har en lite större budget så tycker vi att du kan investera i lite vad som helst. Leta konstant efter nya aktier och investeringar, oavsett hur mycket du redan tjänar. Det kommer alltid att finnas en ännu bättre investering där ute!

Har du däremot inte så mycket erfarenhet av aktier sedan tidigare kan det vara roligare att inte satsa pengar under inlärningsprocessen. Då rekommenderar vi att du sätter upp ett så kallat “lek-konto” via eToro.


Man behöver pengar för att tjäna pengar

När du har pengar att investera i saker och ting så jobbar dina pengar åt dig. Du byter alltså inte längre din tid för pengar, utan istället dina intjänade pengar för mer pengar! Om du då fortsätter tjäna pengar på annat än investeringarna, blir det därmed ännu mer pengar.

Tänk på att det inte är omöjligt att bli rik, men det är inte heller något som kommer på en dag. Det kräver att du tar risker och tänker långsiktigt istället för kortsiktigt. Du måste också vilja tjäna pengar, det går inte om du egentligen prioriterar andra saker före. Följer du denna guiden har du betydligt bättre chanser än de flesta för rikedom.

Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *